The New Motion uitgekozen voor ACV klanten

29 apr 2016 - -
14 bijtelling 2015

In samenwerking met The New Motion biedt ACV haar leden een gratis laadpas aan voor elektrische auto’s. De laadpas maakt het mogelijk voor meer dan 310.000 ACV leden om toegang te krijgen tot het netwerk van The New Motion. Sinds 1962 biedt ACV Automobil-Club haar leden de snelle en betrouwbare bescherming op de weg. Momenteel is ACV met meer dan 310.000 leden de derde grootste auto vereniging in Duitsland. “Samen met The New Motion, onze partner voor elektrische mobiliteit, zijn we in staat om onze leden toegang te bieden tot het grootste openbare laadnetwerk in Europa. Dit betekent een betere laadinfrastructuur, een groter bereik en meer vrijheid tijdens het rijden”, zegt Lars Wagener, voorzitter van ACV. De leden zijn in staat om hun elektrische auto’s op te laden bij meer dan 25.000 openbare oplaadpunten, onafhankelijk van leveranciers van elektriciteit. Er is ook een extra service: als de batterij leeg is, zal ACV haar leden gratis naar het dichtstbijzijnde laadstation slepen.


Overzicht en gemakkelijk betalen

De laadpas biedt internationale toegang tot de laadinfrastructuur, onafhankelijk van de elektriciteit of operator. “Het enorme aanbod van betaling- en factureringssystemen in Duitsland is erg ingewikkeld. Echter, met de laadpas kunnen ACV leden een eenvoudig overzicht vinden te midden van de jungle van de laad- en factureringssystemen”, vertelt Lars Wagener. De oplaad sessie wordt gestart en beëindigd met behulp van de gratis laadpas. Facturatie vindt plaats per laadsessie en de kosten worden in mindering gebracht op een maandelijkse basis.


Vind een laadpaal en direct opladen met de The New Motion app

De app van The New Motion maakt het mogelijk voor elektrische rijders om eenvoudig en snel alle oplaadpunten in Europa te vinden, samen met informatie over de tarieven en beschikbaarheid. Daarnaast is het mogelijk om een laadsessie te starten en te stoppen via de app op een groeiend aantal laadpunten. Er zijn tal van andere functies beschikbaar en The New Motion werkt continue aan de ontwikkeling van de app. The New Motion app is gratis beschikbaar in de App Store en de Play Store.

Over The New Motion


The New Motion is Europees marktleider op het gebied van laadoplossingen voor elektrische auto’s. Al onze activiteiten zijn er op gericht om berijders van (Plug-in Hybride) EV zoveel mogelijk kilometers elektrische te laten rijden afkomstig uit hernieuwbare energiebronnen. Met onze producten en diensten maken we elektrisch rijden niet alleen gemakkelijker, maar ook leuker.

The New Motion heeft een glashelder doel voor ogen. We willen iedereen de kans geven om te kiezen voor aantrekkelijke mobiliteit gebaseerd op hernieuwbare energie. Vanaf dag één vervullen we een voortrekkersrol door actief vorm te geven aan de markt door het ontwikkelen van intelligente laaddiensten zoals real time online inzicht in de laadactiviteiten en automatische vergoeding van de laadkosten tussen werkgever en berijder. Met meer dan 25,000 slimme laadpunten in Europa en 30,000 actieve laadpashouders heeft The New Motion het grootste laadnetwerk met de hoogste bezettingsgraad.