Volvo komt met elektrische C30

12 jan 2010 - -

Op de Detroit autoshow heeft Volvo een elektrische versie van de populair C30 laten zien, de Volvo C30 EV. De door Volvo geshowde elektrische auto is een prototype, maar kan weleens op de weg gaan verschijnen. De Volvo C30 EV kan in acht uur opgeladen worden en er kan dan zo’n 93 mile mee worden gereden, ongeveer 150 kilometer.


Om het originele design van de Volvo C30 te behouden zijn de accu’s voor de elektrische auto achterin geplaatst en zit de motor voorin. Daarnaast kan met een volle ‘tank’ een goede 150 kilometer gereden worden. Volgens Volvo is dit voor 90% van de autorijders voldoende voor de dagelijkse autoritjes.


Aan het eind van dit jaar wil Volvo al enkele modellen van de Volvo C30 EV gaan produceren om echte wegtesten te houden en zodoende te bekijken of het model kans van slagen heeft. Indien deze tests goed verlopen bestaat de kans dat we binnen afzienbare tijd zelf in een Volvo C30 EV kunnen gaan rondrijden. Volvo krijgt daarbij steun van de Zweedse overheid die het project steunt met ongeveer 14 miljoen euro.