Wegwijzers naar oplaadpunten voor elektrische auto’s

16 feb 2010 - -

Athlon Car Lease Nederland heeft er met succes bij het ministerie van V&W op aangedrongen dat er snel een uniforme bewegwijzering komt die automobilisten toont waar de diverse oplaadpunten voor elektrische auto’s in ons land zijn. Een geschikt bord hiertoe is immers al lang ontwikkeld door de ANWB en goedgekeurd.


Op vrijdag 12 februari 2010 nam Annemarie Jorritsma, burgemeester van Almere, het eerste verkeersbord in ontvangst uit handen van de Algemeen Directeur van Athlon Car Lease bij de ingebruikname van het eerste openbare oplaadpunt voor elektrische auto’s in Flevoland op het parkeerterrein van de leasemaatschappij. Zij heeft toegezegd deze te gaan plaatsen langs de weg zodat iedereen het oplaadpunt van Athlon kan vinden.


Algemeen directeur van Athlon Car Lease Nederland, Richard Sikkel:  “Wij zijn groot voorstander van elektrisch rijden aangezien het beduidend beter is voor het milieu. Daarom plaatsen we nu niet alleen de eerste oplaadpaal van Flevoland voor onze deur maar stellen deze in 2010 gratis ter beschikking aan iedereen voor het opladen van hun elektrische auto. Het is daarmee een openbaar oplaadpunt geworden. Nu is het zaak dat mensen de weg vinden naar deze en andere laadpalen. We zijn dan ook erg blij dat minister Eurlings en de burgemeester van Almere deze handschoen op ons verzoek nu oppakken.”

Het ministerie van Verkeer & Waterstaat: “Het is absoluut belangrijk dat elektrisch rijden bekend en vertrouwd raakt bij de automobilist. En het is daarom goed om te zien dat we hier met marktpartijen hard aan kunnen werken. Deze handschoen pakken wij op. Het Formule E-team, onder voorzitterschap van Maurits van Oranje, gaat hier mee aan de slag. Bewegwijzering langs de weg is één van de mogelijkheden. Nu al staat er soms op borden welke producten er aan de pomp te koop zijn. Misschien staan daar straks ook de oplaadpunten op.”