Ex lease auto

Een ex lease auto is eigenlijk niet anders dan een tweedehands auto die uitstekend is onderhouden. Ex lease staat namelijk voor het feit dat een auto wordt aangekocht nadat deze terugkomt uit een leasecontract. Er zitten een aantal voordelen aan een ex leaseauto die het op die manier heel aantrekkelijk maken om een auto ex lease aan te schaffen. Het is op die manier over het algemeen namelijk mogelijk om gemakkelijk op de kosten te besparen en aan de andere kant toch te maken te hebben met een kwalitatief goede auto die bijvoorbeeld ook uitstekend onderhouden is.


Onderhoud

Met name het onderhoud van een ex lease auto is vaak bewonderenswaardig. Ex lease biedt namelijk als grote voordeel dat de auto vaak goed onderhouden is, omdat de leasemaatschappij hier de kosten altijd van heeft gedragen. De berijder heeft daarom niet bespaard op de kosten en zo de beste zorg voor de auto gekozen. Een ex leaseauto is daarom vaak in een uitstekende staat en zal weinig tot geen problemen vertonen wanneer men er vervolgens ook op een nette manier mee om blijft gaan. Zo kan men een auto ex lease aanschaffen om er vervolgens nog jarenlang plezier van te hebben.


Transparantie

Een ex leaseauto biedt ten tweede een groot voordeel met betrekking tot de transparantie van zowel de wagen als de historie hiervan. Vanwege het goede onderhoud en het duidelijke contract kan men een auto ex lease aankopen inclusief papieren die bijvoorbeeld de kilometerstand en het onderhoudsverleden kunnen verklaren en bewijzen. Wanneer er in het verleden schade gereden is met de auto is dit bij ex lease ook altijd bekend, waardoor men uitstekend weet waar men aan toe is en wat er in huis wordt gehaald bij de aankoop van een ex lease auto.

Lange afstanden

Een derde voordeel van een ex leaseauto is het feit dat er vaak lange afstanden mee gereden zijn. Ex lease komt men over het algemeen bij auto’s terecht die veel op de snelweg hebben gezeten. Deze ritten zijn beter voor een auto dan de korte ritten in de stad, waardoor er sprake is van veel minder slijtage. Door een auto ex lease aan te schaffen kan men op die manier profiteren van minder slijtage en daardoor een betere algemene staat van de auto. Een ex lease auto is daarmee uitstekend geschikt om nog jaren mee te gaan en zal over het algemeen dan ook niet snel voor onverwachte problemen zorgen.

Voordelig

Ex lease is een auto vaak een stuk voordeliger dan wanneer men een reguliere occasion aan wil schaffen. De directe verkoop van een ex lease auto aan particulieren zorgt vaak voor een zeer gunstige prijs, waardoor men niet diep in de buidel hoeft te tasten. Een auto ex lease aanschaffen biedt op deze manier een relatief groot aantal voordelen die in combinatie met een mooie prijs zorgen voor een prachtige aankoop waar men nog jarenlang plezier van zal kunnen hebben.

Meer over dit onderwerp: Ex lease auto kopen.

Ex lease auto: