Financial lease overname – waar moet u op letten

financial lease overname

Bent u geïnteresseerd in financial lease overname maar weet u niet hoe dat in zijn werk gaat? Met onze handige tipcs en tricks weet u in no-time wat er komt kijken bij financial lease overname. Als u uw financial lease contract ter overname wilt aanbieden, zijn er een aantal zaken van belang.


Allereerst is het fijn om te weten hoelang uw financial leasecontract nog loopt. Daarnaast is belangrijk om te weten of u uw leasecontract ter overname mag aanbieden. Vaak is dat wel het geval, maar het is goed om dat nog even met uw leasemaatschappij te checken. Het aanbieden van uw financial lease contract kan via een online leasecontract marktplaats. Via zo’n marktplaats kunt u uw leasecontract aanbieden, zoals u wellicht ook gewend bent om overbodige zaken online ter overname aan te bieden via eBay of marktplaats. Het verschil is dat een leaseauto marktplaats specifiek is toegerust voor mensen zoals u die geïnteresseerd zijn in financial lease overname. Of dat nou is omdat u uw eigen financial leasecontract ter overname wil aanbieden of dat u juist geïnteresseerd bent om met voordelige voorwaarden een financial lease te starten.


Het voordeel voor de aanbieder van het financial leasecontract is dat hij relatief goedkoop van zijn leasecontract kan afkomen en op die manier flink bespaart op de hoge boete die gepaard gaat bij vroegtijdige beëindiging van het leasecontract. Vaak wordt niet alleen de resterende periode in rekening gebracht, maar ook nog een boete berekend vanwege het eerder opzeggen van de overeenkomst. Voor de overnemer is het voordeel dat hij dan een leasecontract krijgt waar hij niet lang aan vast zit, aangezien de vorige leaserijder al een deel van het contract heeft gebruikt. Daarnaast is het gebruikelijk dat de aanbieder een overname bonus betaald aan de overnemer. Op deze wijze is financial lease overname een win-win situatie.

Terug naar: Financial lease