Zuinige leaseauto’s enorm populair

25 jun 2012 - -
goedkoopste leaseauto

Nu de bijtelling per 1 juli voor veel leaseauto’s omhoog gaat, is er een ware run ontstaan op zuinige leaseauto’s. Mensen die nu nog een leaseauto nemen die met de huidige regelgeving onder de gunstige regeling valt, behouden deze regeling volgens de overgangsregeling waar wij u eerder over berichtten. Leasemaatschappijen merken een enorme run op deze leaseauto’s: wie nu nog bestelt is waarschijnlijk te laat.


Bij leasemaatschappij Leaseplan was ongeveer 85 procent van alle bestellingen van nieuwe leaseauto’s een leaseauto die nu nog onder het gunstige bijtellingsregime valt.┬áBij Athlon lease zijn er, volgens de NOS, ook enorm veel leaseauto’s besteld vanwege de gewijzigde regeling. Het gaat volgens Athlon dan vooral om gangbare auto’s zoals Volkwagens, Volvo’s, Peugeots en Renaults. De autofabrikanten mogen zich dus verheugen op een warme belangstelling om nog snel aan de vraag te voldoen.


Vanwege gewijzigde regelgeving, gaat de bijtelling op sommige modellen vanaf 1 juli omhoog van 14 procent naar 20 procent. Bij sommige auto’s is het verschil iets minder en gaat de fiscale bijtelling van 20 procent naar 25 procent. De leasemaatschappijen waarschuwen mensen die nog van plan zijn deze week een auto te bestellen dat ze waarschijnlijk te laat zijn. Deze leaseauto’s worden waarschijnlijk pas na 1 juli pas geleverd, waardoor ze onder de nieuwe regeling vallen.