Goedkoopste leaseauto – hoe vindt u de goedkoopste leaseauto

goedkoopste leaseauto

De goedkoopste leaseauto vinden is niet eenvoudig; wij helpen u daarbij! Door slim te zoeken, kunt u veel besparen op uw leaseauto, zonder in te leveren op kwaliteit of design. Om de goedkoopste leaseauto te vinden zijn een aantal zaken van belang:


Tips & tricks goedkope leaseauto

Wat maakt een leaseauto nou een goedkope leaseauto? Wanneer is een leaseauto de goedkoopste leaseauto? Er zijn veel factoren die een rol spelen bij de prijs van een leaseauto. Samen bepalen deze de prijs of ook wel de leasetermijn van de leaseauto genoemd. De belangrijkste factoren die zorgen dat een auto de goedkoopste leaseauto kan zijn:


 • de cataloguswaarde van de leaseauto
 • de prijs van eventuele accessoires van de leaseauto
 • de categorie fiscale bijtelling waaronder de leaseauto valt
 • eventueel de verschuldigde eigen bijdrage die u aan uw werkgever dient te betalen

Top 5 van goedkoopste leaseauto ‘s

 1. Peugeot 108
 2. Volkswagen Up
 3. Skoda Citigo
 4. Citroen C1
 5. Toyota Aygo

De top 5 is bepaald op basis van een gebruikelijk leasecontract van vijf jaar. Zoals u kunt zien behoren de kleine auto’s tot de goedkoopste leaseauto’s die er te vinden zijn. Door steeds wijzigende regelgeving kan de top 5 over een aantal jaar bestaan uit full electric vehicles (zoals een Tesla). Echter door de hoge aanschafwaarde zijn deze leaseauto’s nog steeds erg duur en behoren ze niet tot de goedkoopste leaseauto. Wanneer ook goedkope full electric vehicles beschikbaar komen, kunnen deze de positie van bovenstaande goedkoopste leaseauto’s onder druk zetten.

Tips om de goedkoopste leaseauto te vinden

Om de goedkoopste leaseauto te vinden is het goed om op de volgende punten te letten op:

 1. een zo laag mogelijke cataloguswaarde van de leaseauto
 2. zo min mogelijk aanvullende kosten aan accessoires (vaak is een businesspakket goedkoper dan losse accessoires)
 3. een leaseauto die valt in het meest gunstige fiscale bijtelling regime
 4. een leaseauto waarvoor u uw werkgever zo min mogelijk aan eigen bijdrage verschuldigd bent (vaak zijn de kleine compacte klasse leaseauto’s sowieso uitgezonderd van een eigen bijdrage)