Eerste hybride Infiniti

08 okt 2009 - -

Het Aziatische luxe automerk Infiniti gaat in 2012 haar eerste hybride auto leveren. De hybride versie betreft de Infinit M35 en zal gaan concurreren met de Lexus GS400h. Uiteraard levert Nissan de hybride motor voor de Infinit M35 Hybrid en zou ook de hybride Infiniti een geweldig rijcomfort combineren met genoeg power.


Infiniti M35 Hybrid

Infiniti M35 Hybrid

Infiniti probeert steeds meer te concurreren met Lexus en komt met diverse nieuwe modellen. Naast de hybride Infinit zullen er ook diesels op de markt worden gebracht. De Infinit M35 Hybrid zal voorzien worden van een laminated lithium-ion batterij die twee keer zoveel vermogen kan opslaan als een nikkel batterij. Doordat sprake is van een ‘laminated’ lithium-ion batterij zou de batterij ook sneller afkoelen, waardoor energie wordt bespaart.


Volgens Infiniti zal de auto zuiniger zijn dan alle andere concurrerende modellen, maar een daadwerkelijke uitstoot of brandstofverbruik is nog niet bekend. Om het brandstofverbruik omlaag te brengen fungeert de elektromotor tevens als dynamo, doordat bij het remmen de energie wordt opgevangen en zo de accu weer wordt opgeladen. Volgens Infiti is het daarom mogelijk dat er zelfs helemaal elektrisch gereden kan worden, maar de omstandigheden moeten dan wel erg optimaal zijn naar onze mening.