Verdubbeling aantal hybride auto’s

22 jun 2009 - -

Het aantal hybride auto’s in Nederland is verdubbeld ten opzichte van vorig jaar. Het CBS meldt vandaag dat het aantal hybride auto’s dat in Nederland is geregistreerd meer dan verdubbeld is. Op 1 januari 2008 waren er in Nederland 11.300 hybride auto’s en op 1 januari 2009 waren dit er al meer dan 23.000.


Leaserijders verantwoordelijk voor stijging

De grote stijging van het aantal hybride auto’s is voor een groot deel toe te schrijven aan het grote aantal zakelijke rijders die voor een hybride leaseauto gekozen hebben. Het aantal zakelijk gereden hybrides groeide van 3,5 duizend in 2008 tot 12 duizend in 2009. Door de veel lagere fiscale bijtelling 14 procent is het zakelijk rijden van een hybride auto erg aantrekkelijk ten opzichte van een leaseauto op conventionele brandstof. Om te kijken hoeveel bijtelling u dient te betalen voor uw leaseauto kunt u onze bijtelling calculator gebruiken.


Hybride auto vooral populair bij ouderen

Een opmerkelijk gegeven is verder dat hybride auto’s vooral in trek zijn bij ‘ouderen’. Volgens het CBS staat driekwart van de hybride auto’s op naam van een 5o-plusser. Volgens het CBS hangt dit samen met de relatief hoge catalogusprijs waardoor een hybride auto voor starters bijvoorbeeld al niet tot de mogelijkheden behoort.

Hybride auto populair; benzine auto nog populairder

Ondanks bovenstaande resultaten blijft de benzine auto populair met een aandeel van ongeveer 80%. Het zal dus nog lange tijd duren voordat de hybride auto echt gemeengoed wordt in het Nederlands straatbeeld. Uiteraard blijven wij u berichten over zuinige leaseauto’s en wij houden u op de hoogte.