Wat voor auto rijdt Max Verstappen?

20 mei 2016 - -
Formule 1 op TV

Max Verstappen is sinds zijn overwinning van een Formule 1 race enorm bekend geworden. Maar wat voor auto rijdt de formule 1 coureur in het dagelijks leven? Heeft hij ook een leaseauto, net zoals zoveel andere Nederlanders? En let hij dan op de fiscale bijtelling?


Auto van Max Verstappen

Op het Formule 1 circuit rijdt Max Verstappen sinds kort met een Red Bull gesponsorde auto rondt. Deze auto heeft een motor van het Franse Renault. In de Formule 1 is het gebruikelijk dat de fabrikant van de motor ook een “normale” auto ter beschikking stelt aan de coureur. In dit geval betekent het dus dat Max Verstappen van Renault een Renault-auto ter beschikking heeft gekregen. De “normale” auto die Renault hiervoor aan Max Verstappen heeft gegeven is een Renault Clio R.S. 200 EDC.


Renault Clio R.S. 200 EDC

Max Verstappen kan buiten het circuit nog steeds snelheid maken op de weg met deze sportieve Renault Clio. De speciale racing uitvoering van deze Renault Clio heeft een 1.6 liter motor en maar liefst 200 PK (turbo) vermogen. Daarnaast heeft deze sportieve Clio een speciale versnellingsbak. De EDC uitvoering is sportief doordat de motor wordt versterkt via een zes versnellingsbak met een dubbele koppeling (EDC).

Rijbewijs Max Verstappen

Interessant is natuurlijk dat Max Verstappen met zijn 17 jaar al in een Formule 1 auto rijdt, maar daarmee nog niet automatisch de weg op mag. Daarom heeft de Formule 1 coureur zo snel mogelijk na zijn 18e verjaardag zijn rijbewijs gehaald, zodat hij ook van de Renault Clio RS kan genieten.

Auto Max Verstappen reclame Jumbo

In de reclame van supermarktketen Jumbo rijdt Max Verstappen een hele andere auto: een Volkswagen Golf. Of was het nou toch een Audi A3? In de reclame van Jumbo is er namelijk een fout gemaakt met de auto’s. Hoe dat zit, lees je in Fout auto Max Verstappen Jumbo.

Max Verstappen op TV (gratis kijken)

Wil je Max Verstappen live in actie zien? Check dan ons artikel over Formule 1 op TV.