Wat verdient Max Verstappen? Wat is het salaris van Max Verstappen?

31 mei 2016 - -
Max Verstappen salaris

Wat is het salaris van Max Verstappen? En wat verdient Max Verstappen precies? We kennen hem allemaal van de Formule 1 op tv, maar zien hem ook steeds vaker terug bij spotjes op TV, zoals voor Ziggo en Jumbo. Maar wat verdient hij nou?


Salaris Max Verstappen

Formule 1 coureurs hebben over het algemeen geen klagen over inkomsten. Op de eerste plaats heeft Max Verstappen een salaris als coureur van Red Bull Racing team. Deze salarissen zijn niet openbaar, maar op internet lijkt er consensus te zijn dat het salaris van Max Verstappen ongeveer € 750.000 bedraagt. Ter vergelijking: een topper als Sebastian Vettel verdient ruim $30 miljoen. Afhankelijk van het behalen van punten en het winnen van races kunnen formule 1 coureurs een mooie bonus verwachten.


Wat verdient Max Verstappen?

Hoe verdient Max Verstappen nog meer geld? Naast het salaris krijgt Max Verstappen inkomsten uit allerlei sponsorovereenkomsten. Zo is Max Verstappen te zien in de reclames van de Jumbo en worden er Jumbo racing dagen georganiseerd. Daarnaast is Max Verstappen te zien in de reclames van Ziggo. Ook hiervoor krijgt hij additionele sponsorinkomsten. Tot slot wordt er diverse merchandising van Max Verstappen verkocht waar hij ook geld aan verdiend. De inkomsten die Max op deze wijze binnenharkt kunnen vele tonnen bedragen.