ANWB en LeasePlan verdubbelen aanbod private leaseauto’s

18 okt 2016 - -
leaseplan

Vanaf deze maand kunnen consumenten twee keer zoveel private leasemodellen vinden op de website van de ANWB. Vanwege de groeiende vraag naar private leaseauto’s, voegt LeasePlan een flink aantal nieuwe modellen toe aan de ANWB-selectie, waaronder de smart forfour, de Opel Astra en de Renault Clio. In totaal komt het aanbod daarmee op 27 modellen. LeasePlan zorgde in 2014 voor de definitieve doorbraak van private lease in Nederland. Sindsdien verdubbelt de markt ieder jaar. Het is de eerste partij op de markt die zo’n breed en divers structureel aanbod biedt.


Met de groeiende populariteit neemt de vraag naar een breder aanbod toe. Eerder dit jaar sprak de leasemaatschappij al de ambitie uit om private lease nog aantrekkelijker en toegankelijker te maken voor een brede groep consumenten. Het verkregen Keurmerk Private Lease speelt hierin een belangrijke rol, alsook de uitbreiding van het structurele aanbod.


Keurmerk Private Lease

Het aanbod bij de ANWB voldoet aan de voorwaarden van het Keurmerk Private Lease. Dat is het keurmerk dat in februari dit jaar tot stand is gekomen in samenwerking met de Consumentenbond, dat garandeert dat consumenten een betrouwbaar privé leasecontract af kunnen sluiten. Uit recent onderzoek van GfK blijkt dat meer dan 40% van de ondervraagden kiest voor een aanbieder met dit keurmerk (bron: GfK, oktober 2016). Martijn Versteegen, Marketing Directeur bij LeasePlan: “Dit laat zien dat de consument bij een relatief nieuw product als private lease behoefte heeft aan zekerheid en duidelijkheid, zonder onverwachte kosten”.

Meer keuze

Bij eerdere private leaseacties met onder meer Albert Heijn en GAMMA konden consumenten vooral compacte private leaseauto’s bestellen, zoals de Fiat 500, Opel KARL of de Hyundai i10. Dit sluit aan bij eerdere cijfers dat meer dan 50% van de private leasers in Nederland kozen voor modellen met een aanschafwaarde tot 15.000 euro (bron VNA februari 2016). Volgens LeasePlan is de vraag inmiddels breder en willen consumenten ook een gezinsauto of luxe wagen privé kunnen leasen. Versteegen: “Naast meer modellen, zijn de private leaseauto’s die we aanbieden samen met de ANWB nu ook in veel meer verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. Zo bieden we nu ook hybride-modellen aan, auto’s met automaat en zelfs een cabriolet. Er is nu echt voor ieder wat wils.”

Voorspelbare kosten

Consumenten vinden met name de voorspelbaarheid van de maandelijkse kosten een prettige bijkomstigheid van private lease. Uit eerder onderzoek door de ANWB blijkt dat 86% van de autobezitters niet precies weet wat ze kwijt zijn aan hun auto. En dat vooral de onderhoudskosten vaak tegenvallen. Met een private leaseauto weet je welk bedrag je maandelijks kwijt bent. Alleen de kosten voor brandstof komen hier nog bij.