Private lease maandelijks opzegbaar

23 feb 2017 - -
Private lease maandelijks opzegbaar

Bent u op zoek naar private lease die maandelijks opzegbaar is? De meeste private lease contracten lopen een aantal jaar en zijn tussentijds niet opzegbaar. Hoe handig zou het echter zijn als u een private lease overeenkomst zou kunnen afsluiten die maandelijks opzegbaar is?! Er zijn gelukkig manieren om meer flexibiliteit te krijgen op het gebied van private lease.


Een van de manieren om een private leaseauto te rijden met een relatief korte looptijd, is door het overnemen van een leasecontract. Doordat een deel van de contractduur van de prive leaseauto al is opgereden door de vorige leaserijder, kunt u voor een kortere periode de auto rijden.


Private lease opzegbaar

In de meeste gevallen kunt u uw private leasecontract namelijk niet zomaar opzeggen. U sluit een private leaseovereenkomst in de regel voor 2,3 en soms zelfs 5 jaar. Als u tussentijds een andere leaseauto wilt of helemaal wil stoppen met deze leaseauto, kunt u er vaak moeilijk vanaf komen. Daarnaast is private lease meestal niet maandelijks opzegbaar. Soms kunt u wel na 1 of bijvoorbeeld 2 jaar de private lease opzeggen, maar dan betaald u vaak nog (deels) voor de misgelopen maanden voor de leasemaatschappij. De leasemaatschappij hoopt natuurlijk dat u uw private lease overeenkomst niet opzegt en helemaal tot aan het eind van de periode gebruikt.

Het opzeggen van een private lease overeenkomst moet meestal schriftelijk gebeuren. Informeer vooraf wat de gevolgen zijn als u uw leasecontract opzegt. Het kan zomaar gebeuren dat er allerlei kosten in rekening worden gebracht waar u wellicht nog niet aan gedacht heeft. Enerzijds kunnen dat kosten afkoop leasecontract zijn, maar anderzijds ook administratiekosten, omdat het opzeggen van uw leasecontract voor de leasemaatschappij ook werk met zich meebrengt. Beter dus vooraf geïnformeerd, dan achteraf voor vervelende kosten komen te staan.

Mochten de kosten voor het opzeggen van het leasecontract tegenvallen? Overweeg dan om uw leaseauto over te laten nemen via een online leaseauto marktplaats. Zo kunt u heel veel kosten besparen.