Private lease occasion

10 aug 2016 - -

Waarom een dure private lease als private lease occasion een veel goedkopere optie is? Een ocassion leasen is een mooie combi van private lease met lage maandlasten. Je leest dan een tweedehands auto (vaak een jonge gebruikte auto) via een private leasemaatschappij.


Private lease occasion all in

Bij private lease zijn de kosten vaak all in. De autoverzekering wordt al betaald door de leasemaatschappij, evenals keuringen en soms zelfs winterbanden. De enige kosten die jij nog moet betalen bij prive lease zijn de brandstofkosten. Maar deze heb je natuurlijk zelf in de hand.


Private lease occasion zonder bkr toetsing

Voordat je een private lease occasion kan rijden, worden de voorwaarden van het leasecontract overeengekomen met de leasemaatschappij. Hierbij kan de leasemaatschappij een toetsing doen bij het Bureau Krediet Registratie te Tiel (BKR). Zij houden de financiele verplichtingen van heel veel Nederlanders in de gaten. Bij deze toetsing wordt vastgesteld of je voldoende inkomen hebt om aan de verplichtingen van het private lease contract te voldoen. Er zijn echter ook leasemaatschappijen die niet toetsen bij het bkr.

Daarnaast kan een private leasemaatschappij jouw contract aanmelden bij het bkr. Jouw financiele verplichting staat dan dus genoteerd en is inzichtelijk voor andere instellingen en bedrijven. Wil je dit niet? Ga dan op zoek naar een private lease zonder bkr.

Occasion lease particulier

Een andere optie is om van een andere particulier een leasecontract over te nemen. Hierbij ontvang je vaak een overnamebonus waardoor je heel voordelig uit kunt zijn. Het aanbod van occasions om te leasen kun je vinden op sites als AutoLeaseContract.