Private lease zonder bkr

10 aug 2016 - -

Je hebt besloten dat private lease de beste manier is om zo goedkoop mogelijk een nieuwe auto te rijden. Een hele goede keuze! Maar door de items in het nieuws ben je bang geworden dat je door private lease een bkr registratie krijgt en daardoor geen hypotheek meer kan afsluiten of op een andere manier in de problemen komt. Hoe kan je een bkr registratie voorkomen? Wat is private lease zonder bkr?


Private lease bkr registratie

Als je een private lease overeenkomst afsluit, ga je een financiele verbintenis aan. Sommige aanbieders melden de private lease overeenkomst daarom aan bij het Bureau Krediet Registratie (bkr) in Tiel. Dit is een register waar bepaalde instellingen en bedrijven jouw financiele verplichtingen kunnen bekijken. Als daar bijvoorbeeld een lening geregistreerd staat, kan deze van invloed zijn op het verkrijgen van een hypotheek.


Private lease zonder bkr registratie

Om te voorkomen dat je door de private lease later mogelijk in de problemen komt, is het verstandig om een private lease aanbieder uit te zoeken die je niet aanmeldt bij het BKR. Mijndomeinauto is zo’n private lease partij die je niet aanmeldt bij het BKR.

Private lease geen bkr check

Let op: dat een private lease maatschappij jouw prive lease overeenkomst niet aanmeldt, betekent niet altijd dat ze zelf geen bkr check uitvoeren. Zij kunnen zelf natuurlijk wel een check uitvoeren. Wat ze met de uitkomsten doen kan ook heel divers zijn. Sommige private lease partijen vinden een bkr notering wel een probleem, anderen niet.

Private lease zonder borg

Bij sommige private lease maatschappijen dien je vooraf een borg te betalen, zodat als er iets mis gaat zij een bedrag kunnen inhouden van deze borg. Bij veel leasemaatschappijen is dit echt niet meer gebruikelijk en kun je private leasen zonder borg. Wel zo handig, zo betaal je niet vooraf te veel.