Prive lease elektrische auto

07 mrt 2016 - -

Prive lease van een elektrische auto is aan een opmars bezig. Een van de elektrische auto’s die vaak via prive lease worden gereden is de Nissan LEAF. Nu een elektrische auto een steeds groter bereik kent, is de opmars van de elektrische auto niet meer te stoppen.


Private lease elektrische auto

Bij private lease wordt een leaseauto gereden met alle voordelen van dien, maar zonder dat deze via de werkgever wordt geregeld. Je kunt bij prive lease dus geheel zelf een leaseauto uitkiezen en bent niet afhankelijk van de afspraken die je werkgever met een leasemaatschappij heeft gemaakt. Daarnaast kun je zelf de termijn kiezen en kan je dus ook zelf bepalen welke auto je wilt leasen.


Binnen prive lease kun je door de vrije keuze ook een elektrische auto rijden als je dat fijn vindt. Het voordeel is dat je heel energiebewust rijdt en bovendien ook relatief lage autokosten per maand hebt. Je kunt de auto thuis opladen of via laadpalen van FastNed die bijvoorbeeld bij benzinestations te vinden zijn. Als je thuis laadt, duurt het soms wat langer. Daarom is het verstandig om alleen thuis te laden als de auto lang aan de lader kan hangen, bijvoorbeeld ’s nachts.

Kosten prive lease elektrische auto

De kosten van het prive leasen van een elektrische auto hangen af van de gekozen auto en varieren van enkele honderden euro’s per maand tot bijna duizend euro als je een Tesla Model S wilt leasen. Daarnaast hangt het leasebedrag ook van de leasevoorwaarden af. Is de auto geheel verzekerd? Zijn winterbanden bijvoorbeeld inclusief? En wordt er wellicht zelfs een laadpas voor het laden bij laadpalen bijgegeven? Daarnaast is de aankleding van de auto ook van invloed op de totale leaseprijs die je dient te betalen.

Afsluiten prive lease elektrische auto

Als je interesse hebt in prive leasen van een elektrische leaseauto, dan kun je bij verschillende aanbieders terecht. Vrijwel elke leasemaatschappij heeft tegenwoordig elektrische auto’s in het assortiment. Daarnaast zijn er aanbieders die zich specifiek richten op private lease.