Share a Porsche private lease

19 apr 2016 - -

Porsche introduceert ‘Share a Porsche’, een uniek, Nederlands concept dat zorgeloos Porsche rijden voor velen bereikbaar maakt. Met Share a Porsche is het mogelijk om met twee, drie of vier vrienden een Porsche te delen zonder de auto aan te schaffen. Dit is mogelijk dankzij een private lease-constructie waarbij iedere deelnemer een vast maandbedrag betaalt op basis van een vooraf bepaald aantal kilometers. Hierbij zijn behalve brandstof alle vaste kosten (onderhoud/reparatie, motorrijtuigenbelasting, verzekering etc.) inbegrepen. Via de Share a Porsche app zijn ritten in te plannen en krijgen deelnemers informatie, bijvoorbeeld over het resterende kilometertegoed.


Share a Porsche werd samen ontwikkeld met partner Vodafone Automotive en maakt het plezier van Porsche rijden bereikbaar voor velen omdat er geen eenmalige investering voor gedaan hoeft te worden en omdat de kosten afhankelijk van het aantal deelnemers in een groep door twee, drie of vier personen worden gedeeld.


Jong gebruikte Porsche Approved modellen als basis

De basis van Share a Porsche bestaat uit speciaal geselecteerde jong gebruikte 911, Boxster en Cayman modellen uit het Approved-aanbod van de Nederlandse Porsche Centra. Op de Share a Porsche site is het aanbod per dealer te vinden. Bij de dealer kan een groep bestaande uit twee, drie of vier personen aangeven welke Porsche zij willen gaan rijden en wat de wensen zijn met betrekking tot de looptijd (12 of 24 maanden) en het aantal kilometers dat de deelnemers gaan rijden. Afhankelijk hiervan komt er voor elk groepslid een eigen, vast maandbedrag naar voren. Een handige video laat precies zien hoe Share a Porsche werkt.

Alleen maar prettige verrassingen

Share a Porsche staat voor zorgeloos genieten van een 911, Boxster of Cayman. In het vaste maandbedrag zijn namelijk alle kosten opgenomen: onderhoud, eventuele reparaties, verzekering (WA plus casco), wegenbelasting, pechhulp en afschrijving. Reparaties en onderhoud vinden plaats bij de Porsche dealer waar het contract is afgesloten zodat de auto in topconditie blijft. Deelnemers hoeven alleen de brandstof nog te regelen. Het zorgeloze karakter van Share a Porsche wordt verder versterkt doordat de leaseconstructie onder het Keurmerk Private Lease valt. Dit staat voor heldere, begrijpelijke voorwaarden en optimale bescherming van klanten. Aan het einde van de looptijd wordt de Porsche ingeleverd bij de dealer waarmee het contract is aangegaan. Indien gewenst kan die dealer aangeven voor welk bedrag de inmiddels vertrouwde Porsche kan worden aangeschaft.

Slimme app als spil

Om de inzet van de Porsche gedurende de contractperiode goed te regelen, is er de Share a Porsche app ontwikkeld. Deze app laat zien waar de Porsche staat en geeft informatie over de ritten van de deelnemers. Ook is in real time zichtbaar wat het resterende kilometertegoed van de deelnemers is. De handige agenda maakt de afstemming van het gebruik van de Porsche eenvoudig: elke deelnemer kan hier data en tijdstippen reserveren. Via de app is ook direct contact te zoeken met de Porsche dealer.

Bij alle Porsche Centra

Share a Porsche is beschikbaar bij alle Nederlandse Porsche Centra. Op de Share a Porsche site is altijd het actuele aanbod per dealer te zien, inclusief foto’s en alle details van de auto’s. De handige calculator geeft snel een indicatie van de kosten. Wie buiten de website een gebruikte Porsche heeft gevonden, kan gerust langsgaan bij één van de dealers om de mogelijkheden te bespreken.