Prive lease

2e hands auto leasen

Veel mensen kopen zelf een auto, maar een auto prive leasen kan ook een goede optie zijn. Deze optie is in de markt ook bekend als autolease particulier of prive lease. Bij dit concept koop je niet zelf de auto, maar lease je deze van de leasemaatschappij. Vaak is dit voor een periode van 24-48 maanden; een relatief korte leaseperiode. Het voordeel is hierbij dat je de auto zelf niet hoeft te kopen en niet in één keer een groot bedrag hoeft te betalen.


Voordelen prive lease

Prive lease


Het grootste voordeel van prive lease is dat u niet ineens de hele aankoopsom hoeft te betalen om toch een nieuwe auto te kunnen rijden, maar daarnaast zijn er nog enkele voordelen. Hieronder vindt u verschillende voordelen van privé lease en daaronder vindt u aansluitend enkele negatieve punten waardoor u hopelijk een goede afweging kunt maken wat voor u van belang is en over prive lease iets voor u is. De voordelen van prive lease:

  • Een vast bedrag per maand kwijt voor de leaseauto; dit betekent zekerheid vooraf. Het enige dat u soms zelf dient te betalen is de benzine;
  • Altijd volledig verzekerd, aangezien dit via de leasemaatschappij loopt;
  • Nooit meer moeilijke zaken regelen, aangezien de leasemaatschappij het meeste al voor u regelt;
  • Vaak geldt dat vervangend vervoer goed en snel is geregeld indien u een leaseauto heeft;
  • Wegenbelasting en fiscale bijtelling hoeft u niet te betalen indien u als particulier een auto leased. De wegenbelasting betaald de leasemaatschappij en private lease bijtelling bestaat niet;

Nadelen prive lease

Naast de bovengenoemde voordelen zijn er ook enkele zaken die u goed moet bedenken voordat u een auto prive wil leasen. Het belangrijkste dat u goed moet bedenken is dat een prive leaseauto wel makkelijk is, maar vaak ook erg duur. De leasemaatschappij brengt u vaak verschillende kosten in rekening, zoals de verzekering die zij zelf moet afsluiten, het onderhoud, de wegenbelasting en soms de benzine.

Let er ook goed op hoe de prijs tot stand komt. Soms is een leasebedrag echt een vast bedrag per maand, maar heel vaak zal de benzine zelf moeten worden betaald. Daarnaast is soms een kilometervergoeding van toepassing, waarbij u ook nog eens betaald per gereden kilometer.

Alhoewel de leasemaatschappij een verzekering voor de auto heeft afgesloten zal het vaak zo zijn dat niet alle schade gedekt wordt en waardoor u toch in privé zult moeten betalen indien u bepaalde schade veroorzaakt.

Tot slot willen wij u erop wijzen dat de leaseperiode vaak een vaste periode is die niet zomaar afgebroken kan worden. U tekent een contract en zit hier in principe aan vast. Soms geldt dat u er wel vanaf kan, maar vaak staan daar hoge boetes op. U kunt dan terecht bij sites op internet die de handel in leasecontracten verzorgen.

[pagelist 515,1,0]

Prive lease: