Onderdelen contract prive lease

Prive lease wordt door middel van de volgende onderdelen in een contract vastgelegd:


Rente en afschrijving

Het leasebedrag wordt samengesteld op basis van de rente en afschrijving op de nieuwe leaseauto. Afhankelijk van de leeftijd van de leaseauto en de leasetermijn wordt de rente en afschrijving voor de particuliere lease auto bepaald.


Verzekering

Elke prive lease auto wordt door de leasemaatschappij verzekerd voor allerlei risico’s, zoals schade en inbraak. U betaald hiervoor een bepaald bedrag welke terug te vinden is in het leasebedrag. U bent met een prive leaseauto altijd goed verzekerd en vaak nog goedkoop ook, omdat u kunt profiteren van de grootte van de leasemaatschappij die korting kan bedingen bij de verzekeringsmaatschappij.

Onderhoud en reparatie

Een van de belangrijkste voordelen van de particuliere leaseauto is dat onderhoud en reparatie inclusief zijn. Over het algemeen is alle onderhoud en reparatie bij de leaseprijs inbegrepen, maar een leasemaatschappij kan hiervan afwijken.

Belastingen

Bij het gebruik van een leaseauto zijn de normale belastingen verschuldigd, zoals de wegenbelasting en BPM (bij de aanschaf). De leasemaatschappij verdisconteerd deze belastingen in de leaseprijs, zodat u hier duidelijkheid over heeft. De wegenbelasting dient u onder omstandigheden zelf te betalen.

Terug naar: Prive lease