Shortlease

Shortlease combineert de voordelen van een leaseauto met die van een huurcontract. Een leaseauto rijdt men over het algemeen namelijk voor ongeveer 3 tot 5 jaar, wat een lange periode is voor een auto. Veel bedrijven zouden liever meer flexibiliteit inbouwen in hun wagenpark en ook voor veel particulieren is het aantrekkelijk om de wagen sneller in te kunnen ruilen. Auto shortlease maakt het mogelijk om een auto een aantal maanden tot ongeveer een jaar te rijden en vervolgens over te stappen naar een nieuw exemplaar. Op die manier is het mogelijk om minder lang aan een bepaalde auto vast te zitten en de flexibiliteit zo te verhogen. Zakelijke mogelijkheden en shortlease particulier maken het daarmee mogelijk om te profiteren van een relatief lage prijs voor een huurcontract.


Shortlease particulier

Waar leasecontracten voorheen vooral interessant waren voor grotere bedrijven, kunnen nu ook particuliere voordeel behalen met shortlease. Aan de hand van auto shortlease is het voor hen namelijk mogelijk om te profiteren van een grote mate van flexibiliteit en dat tegen een scherpe prijs. Door shortlease particulier te gebruiken kan men ieder jaar een nieuwe auto rijden zonder hiervoor steeds de aanschafkosten te betalen. Dit is een voordeel ten opzichte van het steeds kopen van een nieuwe auto wat betreft de prijs. Auto shortlease brengt zo een huurcontract en een leaseauto bij elkaar en vindt een voordelige middenweg.


Auto shortlease

Een auto vertegenwoordigt een relatief hoge waarde. Hierdoor is de waarde al snel onderhevig aan afschrijving en is het daardoor niet interessant om een nieuwe auto snel weer te vervangen door een nog nieuwere. Met auto shortlease wordt het echter mogelijk om een scherp tarief af te spreken met de aanbieder en zo op een relatief voordelige manier gebruik te maken van een grote mate van flexibiliteit. Door shortlease particulier in te zetten kan men zelf gemakkelijk gebruik maken van deze handige combinatie, maar het is daarnaast natuurlijk ook mogelijk om dit zakelijk in te zetten en het wagenpark van het bedrijf op die manier vaker van nieuwe modellen te voorzien. Uiteindelijk kan shortlease er voor zorgen dat men een huurcontract kan combineren met lease en dat het daardoor mogelijk is om de auto ongeveer 3 maanden tot een jaar te behouden en deze daarna weer in te ruilen.

Lees meer: shortlease tarieven.

Shortlease: