Shortlease tarieven

Shortlease is een vorm van lease waarbij de prijs iets hoger ligt, maar waarbij men er een grote mate van flexibiliteit voor terugkrijgt. De shortlease tarieven liggen daarom over het algemeen dan ook iets hoger dan dat men direct gewend is, maar dit valt dus gemakkelijk te verklaren. Een shortlease auto wordt over het algemeen bijvoorbeeld maar een paar maanden tot een jaar gereden. Dit is een stuk korter dan bij een regulier leasecontract, want daar is het gebruikelijk om ongeveer 3 tot 5 jaar met een auto te doen en daarna pas op zoek te gaan naar een nieuw exemplaar. Uiteraard kunnen de grotere bedrijven de auto tussentijds overdoen aan verschillende werknemers, maar voor de kleinere bedrijven en particulieren is dat niet mogelijk. Zij zijn gedurende die 3 tot 5 jaar aangewezen op dezelfde auto en kunnen daardoor niet zomaar een nieuw model gaan rijden. Met shortlease wordt het ook voor hen mogelijk om dit te bewerkstelligen.


Shortlease tarieven

Met shortlease worden eigenlijk een huurcontract en lease gecombineerd. Wanneer men een auto wil huren kost dit over het algemeen een hoop geld, aangezien dit een zeer flexibele manier is om de auto te gebruiken. Men kan de wagen net zo lang huren als men zelf wil en is er daardoor ook zo weer van af. De kosten voor de afschrijving zijn voor de verhuurder, waardoor de tarieven een stuk hoger liggen dan bij een leasecontract. De shortlease tarieven liggen een stuk lager dan die van een huurcontract, maar ze liggen er wel dichter bij dan de tarieven voor reguliere leasecontracten. Dit komt voor uit het feit dat de shortlease tarieven zijn gebaseerd op de kosten van een regulier leasecontract, maar dat er meer flexibiliteit is toegevoegd. Deze aangevulde flexibiliteit vindt men onder andere terug in het feit dat het mogelijk is om de auto al na een paar maanden tot een jaar weer in te ruilen, maar daar hangt aan de andere kant natuurlijk wel een prijskaartje aan. De shortlease tarieven liggen daarom tussen die van een regulier leasecontract en een huurovereenkomst.


Shortlease auto

Een shortlease auto biedt eigenlijk het beste van twee werelden. Aan de ene kant zijn er de voordelen en faciliteiten van een leasecontract en aan de andere kant is er de flexibiliteit van een huurovereenkomst. Zo is het mogelijk om de auto maar enkele maanden tot een jaar te rijden als bij de huur van een auto, maar kan men aan de andere kant rekenen op een volwaardig leasecontract wat betreft bijvoorbeeld een aantal vrije kilometers. Men betaalt voor een shortlease auto een vast maandbedrag en heeft daarbij de mogelijkheid om een bepaald aantal vrije kilometers te rijden. Deze manier van leasen is daarom erg populair onder particulieren en kleine bedrijven die niet de mogelijkheid hebben om te schuiven met de auto’s in hun wagenpark. Ze kunnen op deze manier alsnog profiteren van een grote mate van flexibiliteit, zonder dat ze hiervoor diep in de buidel hoeven te tasten.

Terug naar: Shortlease