5 tips voordat u op autovakantie gaat

20 jun 2012 - -
auto leasen prive

Om te zorgen dat u een perfecte autovakantie heeft met uw (lease)auto hebben wij de 5 belangrijkste tips verzameld. Gebruik deze tips voordat u met de auto op pad gaat, zodat u eventuele problemen voorkomt. Met deze tips gaat u veilig en goed voorbereid op reis, een fijn gevoel voor u zelf en uw passagiers.1. Zorg dat de auto een kleine/grote beurt heeft gehad

Met een goed onderhouden auto is het fijner om op vakantie te gaan. Indien u een leaseauto heeft, is het vaak mogelijk om gepland onderhoud (zoals een kleine beurt) eerder uit te laten voeren zodat uw leaseauto nog net een onderhoudsbeurt heeft gehad voordat u naar het buitenland vertrekt. Met een goed onderhouden auto gaat u veilig op weg en is de kans op pech onderweg zo klein mogelijk. Indien het niet lukt om een reeds geplande onderhoudsbeurt richting uw vakantie te verplaatsen, is het soms mogelijk om voor uw leaseauto een extra ‘vakantiebeurt’ in te plannen. In overleg met uw leasemaatschappij hoeft u deze vakantiebeurt soms zelfs niet eens bij een merkgarage uit te laten voeren, wel zo gemakkelijk.

Extra tip: plan een onderhoudsbeurt niet te dicht op uw vakantie, de garage kan vanwege de drukte uitlopen.

2. Controleer uw auto

Er zijn een aantal zaken die u zelf kunt controleren voordat u op pad gaat:

 • Bandenspanning
 • Koelvloeistofpeil
 • Motoroliepeil
 • Ruitensproeiervloeistof
 • Verlichting

3. Neem praktische zaken mee in uw auto

Een aantal praktische zaken zijn handig om mee te nemen in de auto. Indien u onverhoopt toch pech krijgt of erger, een ongeval, kunt u in ieder geval ook in het buitenland uw zaken netjes regelen. Neem daarom de volgende zaken mee op uw autovakantie:

 • Autoverzekeringsgegevens (telefoonnummer)
 • Groene kaart
 • (Internationale reis- en kredietbrief)
 • Kentekenbewijs
 • Wegenwachtgegevens
 • Ziektekostenverzekeringsgegevens

4. Zorg dat u aan de regels voldoet in het buitenland

Afhankelijk van welk land u bezoekt of doorkruist tijdens uw rit naar uw eindbestemming, dient u aan een aantal regels te voldoen met uw auto. In sommige landen is het bijvoorbeeld verplicht om een autovignet (vooraf) te kopen. Afhankelijk van de weersomstandigheden is het in sommige landen verplicht om met winterbanden te rijden en/of sneeuwkettingen in uw auto te hebben. Daarnaast dient u in sommige landen een of meerdere gele hesjes in de auto te hebben voor het geval u pech krijgt.

Denk er daarnaast aan dat u in sommige landen geen flitspalen in uw navigatiesysteem mag hebben (bijvoorbeeld Zwitserland).

5. Neem een goed humeur mee

Met bovenstaande tips kunt u zeker met een gerust gevoel op vakantie. Het enige dat u dan nog nodig hebt is een goed humeur. Wij wensen u een hele fijne en veilige autovakantie toe!