Zuinige Leaseauto

Zomerdrukte verkeer Europa 2010

Eerder berichtten wij u reeds over de verwachte verkeersdrukte in Nederland deze zomer en nu houden wij u ook op de hoogte van de verwachte verkeersdrukte in Europa. De drukste dag is zaterdag 31 juli (‘zwarte zaterdag’). Ook op de zaterdagen 10 juli en 7 augustus wordt het zeer druk op de weg.


Op zwarte zaterdag 31 juli wordt topdrukte verwacht met traditiegetrouw honderden kilometers file. Ook het weekend van zaterdag 10 juli is zeer druk omdat veel Fransen een lang weekend op pad gaan in verband met de nationale feestdag op woensdag de 14e: ‘quatorze juillet’. In het weekend van 31 juli zitten er zowel veel vertrekkende als terugreizende vakantiegangers op de weg. Er staan dan files in zuidelijke en in noordelijke richting. Het beste is om in de zomermaanden sowieso niet op zaterdag door Frankrijk te reizen. De grootste problemen zijn te verwachten op de A10 Parijs-Bordeaux-Spaanse grens en op de A7/A9 Lyon-Orange-Spaanse grens. Op de zondagen wordt er veel minder drukte verwacht.


De drukste weekends in Duitsland zijn alle weekends van juli en het eerste weekend van augustus (30 juli t/m 1 augustus). Zowel in Frankrijk als in Duitsland is het in de zomer niet ongewoon dat er files ontstaan met een lengte van meer dan 50 kilometer. De beste dagen om te reizen zijn vaak donderdag en zondag. In Oostenrijk zijn de weekends van half juli tot en met half augustus het drukst. In Zwitserland is het drukste weekend dat van vrijdag 30 juli t/m zondag 1 augustus. In Italië wordt het tijdens het laatste weekend in juli en alle weekends in augustus dringen op de weg. In het weekend van vrijdag 30 juli t/m zondag 1 augustus valt daar de zwarte zaterdag.

Drukste wegen/knelpunten van Europa (zomer)

  1. Frankrijk, A10 Parijs-Bordeaux
  2. Frankrijk, A6/A7 Parijs-Lyon-Orange
  3. Oostenrijk, A10 Salzburg-Villach voor de Tauern- en de Katschbergtunnel
  4. Zwitserland, A2 Bazel-Chiasso voor de St. Gotthardtunnel
  5. Duitsland, A8 München-Salzburg
Mobiele versie afsluiten