Besparen op fiscale bijtelling

2e hands auto leasen

Als u ook vindt dat u teveel fiscale bijtelling op uw leaseauto betaald kunt u nu actie ondernemen! Met zuinige leaseauto’s, zoals de Peugeot 107 kunt u besparen op fiscale bijtelling. In plaats van de 25% bijtelling op uw leaseauto, krijgt u te maken met een veel gunstiger tarief van 14%. Dit is een besparing van 9% die doordrukt op de loonbelasting en uiteindelijk op uw inkomstenbelasting. Indien u geen leaseauto heeft, zorgen deze zuinige auto’s toch voor een voordeel. De aanschafkosten van een zuinige auto zijn lager dankzij de korting van 50% op de aanschafbelasting.


Om als zuinige leaseauto aangemerkt te worden, zijn er verschillende eisen. Voor een benzineauto geldt dat de uitstoot van CO² minder moet zijn dan 110 gram per kilometer. Voor een dieselauto is de norm nog strenger: maximaal 95 gram CO² uitstoot per kilometer. Indien een auto aan deze strenge mileu-eis voldoet, wordt deze aangemerkt als zuinige auto en krijgt dus een korting op de fiscale bijtelling.


Besparen fiscale bijtelling directeur/grootaandeelhouder

Verder kan een directeur/grootaandeelhouder nog geld besparen door de eigen bijdrage voor de leaseauto te verhogen. Hierdoor wordt het ontvangen loon van deze dga minder. Deze vermindering van het loon vormt wel inkomsten uit aanmerkelijk belang. Aangezien het tarief van de inkomstenbelasting hoger is dan die van schijf 2 voor een aanmerkelijkbelanghouder, is de dga op deze manier gunstiger uit.

Terug naar: Vragen over leaseauto