Kopen ex-leaseauto

In Nederland rijden vele leaseauto’s rond en deze worden na een periode van 3 tot 5 jaar meestal verkocht, zodat de leasemaatschappijen weer de nieuwste modellen kunnen leveren aan hun klanten (de werkgevers). Deze auto’s worden vaak tegen hele lage prijzen verkocht, aangezien de leasemaatschappijen graag van deze ex lease auto’s af willen.


Voordelen ex lease auto

Het grootste voordeel van de koop van een ex lease auto (gebruikte leaseauto) is de voordelige prijs die u meestal betaald. Aangezien er al veel met de auto’s is gereden en het niet de nieuwste modellen betreft, kunt u een flinke korting op de verkoopprijs krijgen bij de aankop van een ex lease auto. Verder is het aanbod van ex lease auto’s bijzonder groot te noemen, aangezien het aantal lease auto rijders in Nederland talrijk is en zo dus ook het aantal ex lease auto’s. Daarnaast zijn de ex lease auto’s over het algemeen goed onderhouden bij de dealer (standaard), zodat u dus wel weet wat u koopt.


Nadelen ex lease auto

Het grootste nadeel van de koop van een ex lease auto is dat deze auto’s vaak een intensieve periode hebben meegemaakt. Er is dan ook vaak sprake van gebruikssporen, zoals versleten koppeling, afgereden banden en schokdempers. Dit komt doordat veel leaserijders niet al te zuinig omgaan met hun leaseauto, aangezien deze niet van henzelf is. U dient dan ook goed uit te kijken voordat u een leaseauto koopt. Rijdt er eerst zelf mee en bepaal hoeveel kilometer de auto gereden heeft en of er vaak reparaties aan de auto hebben plaatsgevonden. Als u goed zoekt, kunt u voor een zeer gunstige prijs een prima auto kopen..

Terug naar: Vragen over leaseauto