Lease offerte aanvragen

2e hands auto leasen

Een lease offerte aanvragen is met onze tips nog eenvoudiger. Voordat u een lease offerte aanvraagt, zijn er een aantal zaken waar u aan moet denken. Zo kunt u tijd en geld besparen en kunt u de beste leaseauto kiezen. Of u nu uw eerste leaseauto kiest of al jaren leaserijder bent en een nieuwe leaseauto mag uitkiezen, met onze tips kunt u beter een lease offerte aanvragen.


Merk, model en type leaseauto kiezen

Als u nog niet eerder een auto heeft gereden (zowel zakelijk als privé) is het wellicht moeilijker om een goede keuze te maken voor een merk en model leaseauto. Tegenwoordig is de keus echter steeds eenvoudiger geworden. Veel leasemaatschappijen hanteren namelijk een strikt milieubeleid, zodat er slechts een beperkte keuze is aan merk en model leaseauto. Vaak wordt de keuze beperkt tot de veel voorkomende merken en dan ook nog eens de veel voorkomende modellen. Hier dient u bij uw lease offerte aanvraag rekening mee te houden.


Milieuaspecten: CO2 en bijtelling

Zoals aangegeven hanteren veel leasemaatschappijen een strikt milieubeleid: u kunt slechts bepaalde leaseauto’s kiezen. Bij uw lease offerte is hier vaak al rekening mee gehouden. Tegenwoordig beperken veel werkgevers de keuze voor haar werknemers tot een 14% bijtelling leaseauto (en soms 20% bijtelling). Er zijn ook bedrijven waar elektrisch rijden wordt gepromoot. Vraag hier naar bij uw werkgever, het kan u veel geld schelen.

Extra kosten

Vaak zijn er bepaalde zaken die extra geld kosten. Zo kunnen accessoires geld kosten van de leaserijder of kan het geld opleveren als u een langere leaseperiode met uw leasemaatschappij afspreekt. Daarnaast is het belangrijk om te letten op het aantal kilometers dat u met de leaseauto mag rijden. Soms zijn het aantal privé kilometers beperkt (bijv. tot 15.000 km privé). Het extra aantal kilometers dat u met de leaseauto privé rijdt, dient u dan af te rekenen via uw salaris.

Met deze tips kunt u vast snel een goede lease offerte aanvragen, veel succes en plezier met uw leaseauto!

Terug naar: Vragen over leaseauto