Leasecontract

2e hands auto leasen

Met een leaseautocontract kan ook veel geld bespaard worden. Zo kan het u veel geld kosten als u na relatief korte periode het bedrijf verlaat dat u een leaseauto als onderdeel van uw contract aanbod. U krijgt dan vaak te maken met een hoge afkoopsom voor uw leaseauto contract, omdat u de leaseauto niet de gehele leaseperiode hebt gehad. Een gebruikelijke leaseperiode is drie of vier jaar. U kunt op twee manieren geld besparen als u van werkgever wisselt en bij uw vorige werkgever een leasecontract had.


Overname leasecontract door oude werkgever

U kunt het leasecontract dat u had bij uw oude werkgever over laten nemen door uw nieuwe werkgever. Vaak zal het voor uw nieuwe werkgever geen problemen opleveren om uw lease auto contract over te nemen, indien bij uw nieuwe baan ook een leaseauto hoort. Indien de werkgever het contract niet wil voortzetten, kunt u uw nieuwe werkgever altijd nog vragen om het oude leasecontract voor u af te kopen, zodat u dit niet zelf hoeft te doen. Dit hangt uiteraard af van uw baan en onderhandelpositie bij uw nieuwe werkgever.


Overname leasecontract door collega

Een andere optie is om uw leasecontract te laten overnemen door iemand die een nieuwe leaseauto mag uitzoeken bij uw oude werkgever. Vaak zijn startende werknemers al erg blij met een leaseauto als onderdeel van hun arbeidsovereenkomst en vinden ze het niet erg om zelf niet te kunnen kiezen uit alle opties. Let op dat er vaak een bonus in het vooruitzicht wordt gesteld door degene die van zijn of haar leaseauto af wil. Deze bonus bedraagt vaak minimaal € 500 en gemiddeld € 1.000 U kunt zelf bepalen hoeveel u de overnemer van uw leaseauto contract in het vooruitzicht wil stellen, maar bedenk wel dat de boetes voor het niet uitzitten van uw leaseauto contract termijn veel hoger zijn dan een gemiddelde bonus die u aan een starter kunt betalen.

U kunt uw leasecontract makkelijk ter overname aanbieden op AutoLeaseContract.nl.

Terug naar: Vragen over leaseauto