Tussentijds opzeggen leaseauto contract

Als u tussentijds uw leaseautocontract wilt opzeggen, dan kost dit u meestal geld. Uw leasemaatschappij wil liever dat u uw leaseovereenkomt nakomt en uw gehele periode de leaseauto gebruikt. Zo zorgen ze ervoor dat ook de oude modellen nog gereden worden en de leaseprijs lager wordt. Echter, u kunt uw leaseauto contract tussentijds beĆ«indigen, maar tegen betaling van een afkoopsom. De hoogte van deze afkoopsom is afhankelijk van de resterende duur van het leaseautocontract en uw leaseauto. Bij zeer courante leaseauto’s zal de afkoopsom lager liggen dan bij een volledig naar uw wens uitgeruste en zeldzame leaseauto.


Wat uw wel kunt doen is uw leaseautocontract laten overnemen, bijvoorbeeld door een jongere collega. Hij zal blij zijn met uw leaseauto, aangezien het contract minder lang loopt en hij zelf minder risico loopt bij voortijdig verlaten van de onderneming. Een bonus voor de overnemer door de oude leaseauto eigenaar is wel gebruikelijk.


Boete voorkomen door overname

Door uw leasecontract te laten overnemen kunt u een boete voorkomen. U kunt het proberen bij collega’s, maar dat is meestal lastig. Beter is het om uw leasecontract aan te bieden via AutoLeaseContract.nl. Op deze online marktplaats voor leasecontracten plaatst u eenvoudig uw leasecontract, waarna deze overgenomen kan worden.

Terug naar: Vragen over leaseauto